Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

Workshops

Na al dat werken op het project is het prettig om af en toe eens wat ontspanning op te zoeken. Onderstaande workshops kunnen daarbij helpen. Je bent vrij om in de weekenden je tijd zelf in te delen en dus ook een van deze workshops te doen. Naast onderstaande workshops is er ook een mogelijkheid om op regelmatige basis Dagbani taallessen te volgen. Zeker als je voor langere tijd op een project zit, is het prettig om de grondbeginselen van de taal onder de knie te hebben. Voor meer informatie over de taallessen of andere workshop, kun je het beste contact opnemen met één van onze medewerkers.

Wil je graag een van deze workshops doen? Geef dan op je aanmeldingsformulier welke workshop je wilt gaan doen. Ben je er nog niet helemaal uit of je dit wilt doen? Geen probleem, je kunt deze ook nog bijboeken als je eenmaal in Ghana bent.Workshop Shea Butter maken

Het zal je niet ontgaan zijn, maar in veel cosmeticaproducten zit Shea butter verwerkt. Dit product komt van de Sheanoten en wordt in het noorden van Ghana door de lokale vrouwen gewonnen. Zin om eens uit te proberen hoe zij de Sheanoten verwerken tot een mooi product?

  • kosten: €15,- p.p. per dagdeel
  • minimum aantal deelnemers: 1 pers.

Workshop Dagbaniles

Vind je het leuk om meer van de lokale taal te leren? Neem dan deel aan Dagbani lessen. Een professionele leraar brengt je de fijne kneepjes van de taal bij.

  • kosten: €10,- p.p. per dagdeel
  • minimum aantal deelnemers: 2 pers.

Workshop Tie & Dye / Batiks

Het bedrukken van stoffen in Ghana wordt van oudsher gedaan met Tie and Dye en/of de Batiks techniek. Echter door mechanisatie is het een uitstervend beroep geworden. Met het volgen van deze workshop help je mee om het vak te behouden.

  • kosten 25,- p.p. (incl. materialen)

  • minimum aantal deelnemers: 2 pers.

Workshop weaving kente cloth

Neem een kijkje in het Heart4Women trainingcentrum en volg een workshop ambachtelijk weven. Zij zullen je uitgebreid laten zien hoe de kente stof geweven wordt. Je gaat met je eigen geweven kente naar huis.

  • kosten: €25,- p.p. (incl. materialen)
  • minimum aantal deelnemers: 1 pers.