English version

Heart4Ghana                                                                          info@heart4ghana.com    

Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair                                                                                                                                    Bel of Whatsapp     +31 6 31247375

Shekhinah Clinic

Wijlen Dr. David Abdulai, was een Ghanese arts die ruim 25 jaar geleden de Shekhinah kliniek oprichtte. Wat begon als een ‘spreekkamer’ onder een mangoboom, is inmiddels uitgegroeid tot een eigen ziekenhuis met operatiekamer. Dokter David zette zich tot zijn overlijden in 2016 belangeloos in voor de medemens en gunde hen een plek in de maatschappij. Samen met medisch geschoolde fulltime vrijwilligers zetten zij zich in voor de allerzwaksten in de samenleving, gesteund door vrienden in binnen- en buitenland. De vrijwilligers hebben allemaal hun eigen bijzondere levensverhaal en hun eigen drijfveren waarom ze hier zijn gaan wonen en werken.

De inwoners van Tamale vonden het leven van dokter David zo raar, dat hij al snel de bijnaam “mad doctor” kreeg. Het is een naam die hij met trots heeft aanvaard, als teken dat hij de “mad people” uit de stad als zijn gelijken beschouwt. Zijn visie is dat ongeacht ras, huidskleur of geloof iedereen met respect behandeld moet worden. Iedereen moet de kans krijgen om te kunnen eten, een plek hebben om te wonen en toegang hebben tot basale medische zorg. Dus ook de mensen die door de Ghanese maatschappij worden genegeerd en verstoten, zoals mensen met hiv of een psychiatrische stoornis.

In 2016 is dokter David na een kort ziekbed overleden. Zijn vrouw Mariama heeft direct al zijn taken overgenomen en zet zich tot op de dag van vandaag in met dezelfde passie als haar man.

Vrijwilligers gezocht!

Shekhinah clinic is momenteel op zoek naar vrijwilligers met een afgeronde beroepsopleiding. Een tropencursus is een pre maar geen voorwaarde.

 • HBO verpleegkundige

 • MBO verpleegkundige

 • (Tropen)arts

 • Fysiotherapeut 

Voel jij je aangetrokken om je in te zetten voor de verstotenen in het noorden van Ghana? Heb jij een hart dat klopt voor deze doelgroep?

Neem dan contact op met Team NL voor meer informatie of om je aan te melden.

Hulpvraag vanuit het project

 • Versterken van het lokale verpleegkundige team; verlenen van verpleegkundige zorg aan patienten; geven van gezondheidsvoorlichting; ondersteunen in de OPD en dispensary.

 • Versterken van het medische team; het houden van spreekuren; behandelen van patienten; verrichten van kleine operaties.

 • Meewerken in het voedsel project; koken, klaarmaken en uitdelen van voedsel aan de 'mad people in town'

Voorwaarden

 • Afgeronde beroepsopleiding

 • Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

 • Goede beheersing van het Engels

 • Minimale leeftijd van 22 jaar (uitgezonderd stagiaires)