English version

Heart4Ghana                                                                          info@heart4ghana.com    

Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair                                                                                                                                    Bel of Whatsapp     +31 6 31247375

Dr. Abdulai Memorial School (DAMS)

Ter herinnering aan dr. Abdulai is er op de plaats waar voorheen zijn huis stond, een school gebouwd. Deze school is bedoeld om de kinderen uit Choggu de kans te geven op goed onderwijs. Het is een particulier initiatief van Mariama de vrouw van wijlen dr. Abdulai. Zijzelf is opgegroeid in een arm gezin in de wijk Choggu, Tamale. Als geen ander weet zij hoe het is om in armoede op te groeien en hoe moeilijk het is om toegang te krijgen tot gedegen onderwijs waarmee je verder kunt studeren. Doorgaans bieden particuliere scholen kwalitatief hoogwaardig onderwijs, maar dit is veel te duur voor het gemiddelde gezin in Choggu. Met DAMS wil Mariama een alternatief bieden voor gedegen, maar ook betaalbaar onderwijs voor de kinderen in deze wijk.

In september 2017 is gestart met het Pre-School centre. Kinderen in de leeftijden t/m 5 jaar worden hier voorbereid voor de basisschool. Ieder jaar start er een nieuwe groep, waarbij de andere groepen een klas opschuiven. Op deze manier zijn ver 8 jaar alle klassen in de school gevuld met leerlingen.

Vrijwilligers gezocht!

Er wordt momenteel onderzocht naar mogelijkheden voor het opzetten van een sponsorprogramma voor de schoolkinderen. Hierbij zoekt het project vrijwilligers met ervaring met fondswerven en sponsoring.

Verder is DAMS is op zoek naar vrijwilligers en/ of stagiares voor ondersteuning in de pre-school.


Klopt jouw hart voor de kinderen van Choggu, Tamale? En zie jij het als een uitdaging om voor deze kinderen het verschil te maken?

Neem dan contact op met Team NL voor meer informatie of om je aan te melden.

Hulpvraag vanuit het project

  • Versterken van het docententeam; lessen voorbereiden en geven; ICT onderwijs; Engelseles
  • Ondersteuning bieden aan leerlingen met een achterstand (bijles geven)
  • Ondersteunen van docenten bij het geven van lessen

Voorwaarden

  • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift
  • Verlaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • Minimale leeftijd van 20 jaar