English

Heart4Ghana                                                                          info@heart4ghana.com    

Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair                                                                                                                                    Bel of Whatsapp     +31 6 31247375

Van aanmelding tot aankomst

Wat leuk dat je je wilt aanmelden als vrijwilliger.  Dit betekent dat jij wil je hart laten spreken en je wilt laten inspireren door de bevolking in het noorden van Ghana!!

Voordat je verder gaat met je aanmelding is het goed om onderstaande fases van je voorbereiding nog even goed door te nemen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met Team NL voor meer informatie. De procedure van aanmelding tot aankomst bestaat uit drie fases.

Fase van aanmelding

De aanmelding begint met het invullen van onderstaande online aanmeldingsformulier. Zodra wij deze binnen hebben krijg je per mail een inschrijvingsformulier toegestuurd. Dit formulier vul je digitaal in. Je vermeld hierin duidelijk naar welk project je interesse uitgaat en waarom jij daar graag zou willen werken. Het inschrijvingsformulier stuur je samen met je CV op naar Team NL. Minimaal drie maanden voorafgaand aan het voorgenomen vertrek moet de aanmelding bij ons binnen zijn. Zodra je aanmelding binnen is, zal er een gesprek gepland worden met een medewerker van Team NL. In dit gesprek zal nader in gegaan worden op je motivatie en je kwaliteiten voor het werken in het project van je keuze. Daarnaast zal er meer informatie over het project worden gegeven waarvoor je komt te werken. 

Fase van voorbereiden

In deze fase wordt van je verwacht dat je zelf de voorbereidingen treft die nodig zijn voor de reis naar Ghana. Team NL zal tijdens de informatiebijeenkomst voldoende informatie geven over hoe je bepaalde zaken het beste aan kunt pakken. Het gaat hierbij voornamelijk om het regelen van een ticket, visum, vaccinaties, verzekering, e.d.

Daarnaast is het de bedoeling dat je de voorbereidingstraining van stichting Muses gaat volgen. Als je in een project met kinderen komt te werken, zal je ook de Wijzer met Kids training moeten doen. De kosten voor beide trainingen zitten bij de programmakosten inbegrepen.  

Fase van orienteren en verdiepen

Natuurlijk ben je al bezig geweest om je te oriënteren op vrijwilligerswerk in Ghana. Toch is het belangrijk om je in deze fase wat meer te gaan verdiepen in het land met verschillende bevolkingsgroepen en gebruiken. Dit voorkomt een al te heftige cultuurshock. Daarnaast is het ook goed om van te voren te weten waar de lokale bevolking zich aan kan storen zodat je hiermee rekening kunt houden. Dit bevordert de samenwerking en het integratie proces met de Dagomba's. Bedenk wel dat je in een gastgezin zult gaan wonen waarin je dus dicht bij de bevolking leeft en iedere dag te maken zult krijgen met deze culturele verschillen.

De trainingen van Stichting Muses zullen hier ook zeker bij stil staan.

Aanmeldingsformulier

Bij het invullen en versturen van bovenstaand formulier gaan wij er vanuit dat je akkoord bent met onze privacyverklaring