English

Heart4Ghana                                                                          info@heart4ghana.com    

Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair                                                                                                                                    Bel of Whatsapp     +31 6 31247375

Heart4Women

Heart4Women maakt onderdeel uit van stichting Heart4Ghana. Heart4Women stelt zich als doel de vrouwen binnen hun eigen gemeenschap in hun kracht te zetten zodat zijzelf en hun gezinnen betere economische vooruitzichten hebben. Een deel van de projectdonaties afkomstig van de programmakosten van bezoekers (vrijwilligers, stagiaires, reizigers) zal bestemd zijn voor de empowering van deze vrouwen. Daarnaast is het ook mogelijk om een vrouwengroep te sponsoren.

Doel sponsorprogramma

Met het sponsoren van een vrouwengroep geeft u aan alle vrowuen binnen een dorp de mogelijkheid het evangelie te horen en pastorale zorg te ontvangen. Daarnaast is het de bedoeling dat zij als groep onderdeel worden van een Christelijk netwerk van vrouwen en hiermee een voorbeeld zijn voor de andere vrouwen in de community of andere communities. Daarnaast wordt het sponsorprogramma ingezet om zelfvertrowuen en economische zelfstandigheid te bevorderen en hen sterker te maken tegen vervolgingen.   

Hoe gaat het in z'n werk

De selectie van communities voor deelname aan het programma wordt bepaald door stichting Heart4Ghana in samenwerking met de lokale missionaire organisaties en kerken. Wanneer een community geschiklt lijkt en open staat voor ons programma, zullen er wekelijkse bijeenkomsten gepland worden voor de vrouwen die hierin interesse hebben. De bijeenkomsten zullen in het begin vooral in het teken staan van het delen van verhalen over God. In een later stadium zullen wij samen met de vrouwengroep gaan kijken hoe wij hen economisch in hun kracht kunnen zetten. Bijvoorbeeld door hen gezamenlijk sheaboter, moringa, of andere producten te produceren. In eigen kracht staan betekent wat ons betreft niet alleen economische zelfstandigheid, maar richt zich op de totale behoeften van de vrouw. Persoonlijke groei en keuzes durven maken horen ook bij dit proces.

Wanneer je besluit om een vrouwengroep te sponsoren kun je je hiervoor aanmelden bij Stichting Heart4Ghana. Sponsoring kan al door middel van een eenmalige bijdrage, maar de stichting staat ook open voor een jaarlijkse of maandelijkse bijdrage. Twee keer per jaar krijgen de sponsoren een update van Stichting Heart4Ghana over de huidige situatie van de vrouwengroep.