Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

Voorwaarden

  • De minimale leeftijd is 20 jaar (enkele projecten hanteren een hogere leeftijdsgrens)
  • De minimale verblijfsduur is 8 weken
  • Je spreekt redelijk tot goed Engels
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten van je reis naar Ghana
  • Je volgt de verplichte online voorbereidingstraining
  • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)


Accommodatie

Studenten die komen stagelopen verblijven over het algemeen in een gezamenlijk appartement waar meerdere studenten (max 4) tijdelijk verblijven. Het appartement beschikt over 2 slaapkamers een woonkamer, eigen keuken, toilet en douche. Ook is er een kleine veranda waar je lekker buiten kunt zitten. Huur is inclusief gas, water en licht. Er is WIFI beschikbaar op eigen kosten. Je zorgt zelf (of met elkaar) voor je eten en drinken.

Als Vrijwilliger verblijf je in een gastgezin waar je de beschikking hebt over een eigen kamer/ruimte met een bed en zal je met ‘de pot mee’ gaan eten. Het gastgezin zorgt voor je ontbijt en je avondeten. Voor de lunch zorg je zelf op het project.

Heart4Ghana vindt het belangrijk dat er niet te veel vrijwilligers/stagiaires op een project zijn, omdat dit een negatief effect kan hebben op de samenwerkingsrelatie met onze partners. We bieden de mogelijkheid aan om in tweetallen aan de slag te gaan.

Programmaduur

Een verblijf vanaf 8 weken is al mogelijk als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen. Ook voor studenten die komen stagelopen is het goed om niet korter dan 8 weken te komen, anders ben je net goed en wel ingewerkt en dan ga je weer weg. Dit doet geen goed aan jouw leerporces. Daarnaast zorgt een langere periode voor meer continuïteit op de projecten en stageplaatsen. Hierdoor is het ook echt mogelijk om een duurzame samenwerking aan te gaan waarbij zowel de stageplaats als jij optimaal profiteren.

Een korter verblijf is alleen mogelijk in de vorm van the village experience. Dit is een vorm van vrijwilligerswerk waarbij je het lokale leven (mee)beleefd met de lokale bevolking.

Programmakosten

Eenmalige kosten

De eenmalige kosten bestaan uit drie delen. Deel 1 wordt besteed aan een gedegen voorbereiding voor vertrek. Inbegrepen zijn, Skype interview, uitgebreid advies met betrekking tot voorbereiding van jouw reis, hulp bij aanvraag visum en de speciale online voorbereidingstraining van partnerorganisatie Stichting Muses. Administratie- en transactiekosten vallen hier ook onder.

Deel 2 wordt besteed aan jouw begeleiding tijdens je verblijf in Ghana. Denk hierbij aan de introductiedagen, transportkosten, begeleiding op het project door stagebegeleider, 24/7 beschikbaarheid van Nederlandstalige begeleiding voor vragen en noodgevallen, salaris van lokale werknemers en andere lokale kosten om jouw verblijf mogelijk te maken. Ook de selectie, begeleiding en evaluatie van de projectpartners en gastgezinnen waarmee wij samenwerken worden hiervan bekostigd.

Deel 3 wordt besteed aan projectkosten en donaties. Stichting Heart4Ghana bewaakt de kwaliteit en integriteit bij de projecten in Ghana en monitort de besteding van donaties. Donaties worden door Heart4Ghana beheerd en aan het Heart4Women programma toegekend. Hiermee willen we voorkomen dat er een ongelijkwaardige relatie ontstaat tussen jou en de lokale gemeenschap. Jouw inzet als stagiair/vrijwilliger is namelijk bedoeld om te leren van de lokale gemeenschap en kennis uit te wisselen op basis van gelijkwaardigheid.  

Als je extra wilt doneren aan een bepaald project dan kan dat via Stichting Heart4Ghana. Wij zorgen er dan voor dat het op een verantwoorde wijze besteed wordt.   

Wekelijks terugkerende kosten

De kosten voor het appartement of het gastgezin is een wekelijkse bijdrage. Daarnaast betaal je wekelijks een bijdrage aan begeleidingskosten. Zoals beschreven in deel 2 van de eenmalige kosten zijn hierbij inbegrepen de 24/7 beschikbaarheid van de Nederlandstalige begeleiding voor vragen, begeleiding en noodgevallen, regelmatig bezoek van een medewerker aan jouw stageplaats om de voortgang te bewaken, salaris van lokale staf, transportkosten en eventuele andere kosten om jou goed te kunnen begeleiden tijdens je verblijf in Ghana.


Vrijwilligerswerk

Eenmalige kosten


Wekelijks terugkerende kosten

Gastgezin*€35,-

Voorbereiding/training**

€95,-Begeleiding tijdens verblijf + introductiedagen***

€300,-


€8,-

Projectkosten / donaties****

€100,-Totale kosten

€495,-


€43,-


Stage

Eenmalige kosten


Wekelijks terugkerende kosten

Appartement / studentenhuis (incl. gwl)

€45,-

Voorbereiding/training**

€95,-Begeleiding tijdens verblijf + introductiedagen***

€300,-


€13,-

Projectkosten / donaties****

€100,-Totale kosten

€495,-


€58,-

* ontbijt en diner inbegrepen

** incl. voorbereidingstraining bij stichting Muses

***incl. 3 a 4 introductiedagen, haal- en brengservice vanuit Tamale naar project, begeleiding op het project door een persoonlijke buddy, 24/7 beschikbaarheid voor begeleiding en noodgevallen, salaris van lokale werknemers en andere lokale kosten om jouw verblijf mogelijk te maken. Ook de selectie, begeleiding en evaluatie van de projectpartners en gastgezinnen waarmee wij samenwerken worden hiervan bekostigd.

****Team NL bewaakt de kwaliteit en integriteit bij de projecten in Ghana en monitort de besteding van donaties. Donaties worden door Stichting Heart4Ghana beheerd en evenredig aan de verschillende vrouwenprojecten toegekend. Hiermee wordt voorkomen dat er een ongelijkwaardige relatie ontstaat tussen de bezoeker en de lokale gemeenschap.