Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

Van aanmelding tot aankomst

Wat leuk dat je via ons wilt stagelopen of je wilt inzetten als vrijwilliger. Dit betekent dat jij je wilt laten inspireren door de bevolking in het noorden van Ghana!! Voordat je verder gaat met je aanmelding is het goed om onderstaande fases van je voorbereiding nog even goed door te nemen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. De procedure van aanmelding tot aankomst bestaat uit drie fases.

Fase van aanmelding

De aanmelding begint met het invullen van onderstaand online aanmeldingsformulier. Zodra wij deze binnen hebben krijg je per mail een inschrijfformulier toegestuurd. Dit formulier vul je digitaal in. Je vermeldt hierin duidelijk naar welk project je interesse uitgaat en waarom jij daar graag zou willen werken. Het inschrijfformulier stuur je samen met je CV naar ons op. Minimaal drie maanden voorafgaand aan het voorgenomen vertrek moet de aanmelding bij ons binnen zijn. Zodra je aanmelding binnen is, zal er een Skype gesprek ingepland worden met de Nederlandstalige begeleider in Ghana. In dit gesprek zal nader in gegaan worden op je motivatie en je kwaliteiten voor het werken in het project van je keuze. Daarnaast zal er meer informatie over het project worden gegeven waarvoor je komt te werken.

Fase van voorbereiden

In deze fase wordt van je verwacht dat je zelf de voorbereidingen treft die nodig zijn voor de reis naar Ghana. Tijdens het Skype gesprek zal voldoende informatie gegeven worden over hoe je bepaalde zaken het beste aan kunt pakken. Het gaat hierbij voornamelijk om het regelen van een ticket, visum, vaccinaties, verzekering, e.d. Je bent zelf verantwoordelijk voor alle voorbereidingen, maar onze medewerkers staan graag voor je klaar met advies en tips.

Ook ga je de online voorbereidingstraining van stichting Muses volgen. De kosten voor beide training zit bij de programmakosten inbegrepen.  

Fase van orienteren en verdiepen

Natuurlijk ben je al bezig geweest om je te oriënteren op Noord-Ghana. Toch is het belangrijk om je in deze fase nog meer te gaan verdiepen in het land met haar verschillende bevolkingsgroepen en gebruiken. Dit voorkomt een al te heftige cultuurshock. Daarnaast is het ook goed om van tevoren te weten waar de lokale bevolking zich aan kan storen zodat je hiermee rekening kunt houden. Dit bevordert de samenwerking en het integratieproces met de Dagomba's.

In de training van Stichting Muses zal hier ook zeker aandacht aan besteed worden.

Aanmeldingsformulier

Bij het invullen en versturen van bovenstaand formulier gaan wij ervan uit dat je akkoord bent met onze privacyverklaring.