English

Heart4Ghana                                                                          info@heart4ghana.com    

Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair                                                                                                                                    Bel of Whatsapp     +31 6 31247375

Stage & Vrijwilligerswerk

Heart4Ghana is een Christelijke organisatie die jongprofessionals met een ‘hart’ de mogelijkheid biedt om stage te lopen in het noorden van Ghana. Ons doel is om jou te laten ervaren wat er zich aan de andere kant van de wereld afspeelt, je bewust te maken van deze andere wereld en je daarin ook actief te laten deelnemen. In dit proces spelen contacten met de lokale bevolking een cruciale rol.

Daarnaast kom je vooral om iets te leren van de professionals in Ghana zodat je deze leerervaring kunt toepassen in je verdere studie en loopbaan terug in Nederland/België.

Tijdens een stage in Ghana loop je ook tegen persoonlijke dingen aan, word je op jezelf teruggeworpen en leer je jezelf (nog beter) kennen. Je blijft je dus ook persoonlijk verder ontwikkelen.

Voor wie?

Van jong tot oud, ervaren of onervaren, avontuurlijk of cultureel ingesteld, vrijwilligers en stagiaires, iedereen die zich voelt aangetrokken tot onze visie is van harte welkom om met ons naar Ghana te gaan. Wij maken daarbij geen onderscheid in religieuze achtergrond. Ook onze projecten zijn niet uitgezocht op basis van religie, maar op basis van een hulpvraag. Wel vinden wij het belangrijk dat je de Christelijke normen en waarden respecteert.

Hoewel Ghana een Christelijk land is, is het noorden van Ghana juist overwegend Islamitisch. De meeste projecten waar Heart4Ghana jou plaatst, liggen in Dagomba land. Zij beslaan een groot deel van Northern Region waarvan Tamale de regiohoofdstad is.

Een enkel project ligt wat verder van Tamale af. In de toekomst zullen we onze samenwerking gaan uitbreiden naar Yendi district en de beide Nanumba districten ten zuiden van Yendi.

Waar kun je aan de slag?

We werken alleen samen met lokale partnerorganisaties die projecten hebben gericht op de ontwikkeling van het land. Het zijn veelal sociaal maatschappelijke projecten. Hierbij kun je denken aan projecten in het onderwijs, in de gezondheidszorg en in de sociaal maatschappelijke sector. Ook bieden we jou de mogelijkheid om mee te kijken en helpen bij onze missionaire projecten. Door samen met een lokale missionair werker op te trekken leer je hoe het evangelie in de context van de Dagomba cultuur tot uiting komt.

De meeste projecten zijn kleinschalige initiatieven van particulieren of Ngo's die daar werkzaam zijn. Daarnaast plaatsen wij ook vrijwilligers/stagiaires in scholen of klinieken binnen de publieke sector.

Op deze pagina kun je alle stagemogelijkheden per sector bekijken. Voor meer gedetailleerde informatie kun je het beste contact opnemen met een van ons.

Verderop vind je meer informatie over de voorwaarden & kosten en hoe je je kunt aanmelden. Zit er geen stageproject tussen waarin je geïnteresseerd bent, dan gaat Heart4Ghana voor jou op zoek naar een passende stage.

Stage begeleiding

Uniek aan onze stagebemiddeling is dat er Nederlandstalige begeleiding ter plaatse is. Wekelijks is er op vrijdagmiddag een inloop voor studenten waar zij terecht kunnen met al hun vragen of advies. Maar ook om gewoon even wat stoom af te blazen.

Daarnaast begeleid Heart4Ghana de praktijkbegeleiders van de verschillende stageplaatsen hoe om te gaan met onze directe manier van communiceren, feedback geven & ontvangen en bemiddelen zij in geval van calamiteiten of problemen.

Bekijk onze projecten

Gezondheidszorg

In Northern Region zijn er verschillende mogelijkheden om binnen de gezondheidszorg stage te lopen. De Ghana Health Service heeft in het gebied verschillende CHPS compounds....

Onderwijs

Ongeveer 66% van de kinderen van 3 jaar en ouder die op het platteland leven gaat niet naar school. In de stedelijke gebieden ligt dit percentage iets hoger. Het merendeel van de kinderen die wel naar school gaan zijn jongens, terwijl onderwijs juist zo'n belangrijke bijdrage levert aan de sociale ontwikkeling van alle kinderen.

Vrouwenprojecten

Heart4Ghana is bewogen met de positie van de vrouw binnen de Dagomba cultuur. In Europa zijn vrouwen gewend om eigen keuzes te maken in hun leven.

Missionaire projecten

Missionair werker Seth Imoro geeft studenten de mogelijkheid om te zien hoe hij het evangelie aan de Dagomba's uitlegt binnen de eigen culturele context. Je kunt deelnemen aan ondermeer bijbelstudie groepen, lezingen, etc.

Ashab School Complex

Deze school biedt privaat onderwijs aan zowel basisschoolleerlingen als ook leerlingen van de middelbare school. Het onderwijs dat wordt aangeboden volgt in principe het nationale programma van de ....