Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

Stage

Heart4Ghana is een organisatie waarbij duurzaamheid en kleinschaligheid belangrijke waarden zijn. We bieden studenten uit Nederland en België de mogelijkheid om stage te lopen in het noorden van Ghana. Ons doel is om jou te laten ervaren wat er zich aan de andere kant van de wereld afspeelt, je bewust te maken van deze andere wereld en je daarin ook actief te laten deelnemen. In dit proces spelen contacten met de lokale bevolking een cruciale rol.

Daarnaast kom je vooral om iets te leren van de professionals in Ghana zodat je deze leerervaring kunt toepassen in je verdere studie en loopbaan terug in Nederland/België.

Een stage in Ghana betekent dat je buiten je comfortzone aan de slag gaat, waardoor je op jezelf teruggeworpen wordt en je jezelf (nog beter) leert kennen, wat enorm bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie?

Studenten die een studie volgen in de richtingen verpleegkunde, verloskunde, fysiotherapie, voeding&diëtetiek, social work, geneeskunde (co-schappen), en technische opleidingen en andere verwante opleidingen die passen bij één van onze stageplaatsen, kunnen zich aanmelden voor een stage. Belangrijk is wel dat je 3e of 4e jaars bent als je op het HBO studeert en voor co-schappen moet je wel 5e of 6e jaars zijn wil je echt iets kunnen leren.

Verder is iedereen welkom. De stageplaatsen zijn niet uitgezocht op basis van een hulpvraag en niet op basis van aanbod van studenten. Vol is dus vol.

Hoewel Ghana een Christelijk land is, is het noorden van Ghana juist behoorlijk Islamitisch. We vinden het dus wel belangrijk dat je zowel de Christelijke als de Islamitische normen en waarden respecteert.

Vrijwilligerswerk

Het is ook mogelijk om als 'professioneel' vrijwilliger aan de slag te gaan. Dit betekent dat je een opleiding moet hebben afgerond in één van de sectoren waarin we werkzaam zijn. Daarnaast verwachten we dat je je minimaal 2 maanden aaneengesloten kunt inzetten. Een kortere periode heeft niet zo veel zin, omdat je dan net goed en wel bent ingewerkt voordat je weer weggaat. Dit geeft meer onrust bij de lokale instellingen dan dat je daarwerkelijk een duurzame bijdrage kunt leveren. Voor alle vrijwilligers die geen opleiding hebben afgerond en korter dan 8 weken willen komen, is er de Village Experience.

Waar kun je aan de slag?

We werken samen met lokale partnerorganisaties die projecten hebben gericht op de ontwikkeling van het land, maar ook met overheidsinstellingen. Hierbij kun je denken aan projecten in het onderwijs, in de gezondheidszorg en in de sociaal maatschappelijke sector.

Op deze pagina kun je alle stagemogelijkheden en vrijwilligersprojecten per sector bekijken. Voor meer gedetailleerde informatie kun je het beste even mailen of whatsappen.

Verderop vind je meer informatie over de voorwaarden & kosten en hoe je je kunt aanmelden.

Zit er geen stageplaats of werkplek tussen waarin je geïnteresseerd bent, dan gaat Suhu Zangti Ghana voor jou op zoek naar een passende werkplek.

Begeleiding

Uniek aan onze stagebemiddeling is dat er Nederlandstalige begeleiding ter plaatse is. Wekelijks is er op vrijdagmiddag een inloop voor studenten en vrijwilligers waar zij terecht kunnen met al hun vragen of advies en om samen gezellig te eten. Maar ook om gewoon even wat stoom af te blazen.

Daarnaast bemiddelt Suhu Zangti Ghana tussen de praktijkbegeleiders van de verschillende faciliteiten en de studenten/vrijwilligers. Zij adviseren in hoe om te gaan met onze directe manier van communiceren, feedback geven & ontvangen en bemiddelen zij in geval van calamiteiten of problemen.

Bekijk onze projecten

Gezondheidszorg

In Northern Region zijn er verschillende mogelijkheden om binnen de gezondheidszorg stage te lopen. De Ghana Health Service heeft in het gebied verschillende CHPS compounds....

Onderwijs

Ongeveer 66% van de kinderen van 3 jaar en ouder die op het platteland leven gaat niet naar school. In de stedelijke gebieden ligt dit percentage iets hoger. Het merendeel van de kinderen die wel naar school gaan zijn jongens, terwijl onderwijs juist zo'n belangrijke bijdrage levert aan de sociale ontwikkeling van alle kinderen.

Vrouwenprojecten

Heart4Ghana is bewogen met de positie van de vrouw binnen de Dagomba cultuur. In Europa zijn vrouwen gewend om eigen keuzes te maken in hun leven.