Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

Women4Women Tour

In het voorjaar van 2022 organiseert Heart4Ghana een reis voor vrouwen met een hart voor vrouwen. Dit is een geheel nieuwe manier van vakantie vieren. om je vakantie houden, want we bieden ja namelijk de mogelijkheid om het echte Ghanese leven mee te (be)leven. En tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van de Dagomba vrouwen binnen hun gemeenschap. Daarnaast ga je tijdens je bezoek aan de verschillende gemeenschappen met christenvrouwen in gesprek om hen te bemoedigen in hun geloofsstrijd, maar ook in hun positie als vrouw binnen een dominante mannencultuur. Daarnaast ga je de verschillende Heart4Women projecten bezoeken en ga je deelnemen aan workshop(s) geleid door lokale vrouwen.

Belangrijk om te weten is dat dit een sponsorreis betreft waarmee je onze Heart4Women projecten direct ondersteund met jouw bijdrage zodat nog meer vrouwen in hun kracht kunnen komen!

Prijs:                       €445,-per persoon                                                                     Periode:              mei of juni 2022

Op zaterdag 30 oktober zal er een informatiemiddag gehouden worden in Rotterdam waar meer informatie over het unieke karakter van deze reis gegeven zal worden en waar je je kunt laten inspireren door vrouwen die al eerder mochten proeven van het Noord-Ghanese leven. Het beloofd een gezellige dag te worden met Ghanese versnaperingen om alvast een beetje in de sfeer te komen.

Reisprogramma

Dag 0

Vlucht van Amsterdam naar Accra.

Dag 1

Vlucht naar Tamale; aankomst, kennismaken met elkaar, verkennen van de stad en een bezoekje aan de lokale markt. Bezoek aan de kleermaakster voor het aanmeten van lokale kleding.

Dag 2

Bezoek aan de vrouwen van Sognaayili; leren traditioneel koken.

Dag 3

Bezoeken van Heart4Women project in Gurugu; deelname aan workshop ‘kente weaving’.

Dag 4

Bezoek aan de vrouwen van Sognaayili; workshop sheabutter maken.

Dag 5

Tijd voor ontspanning met een bezoek aan Tongo Hills en de lokale gemeenschap; terug naar Tamale.

Dag 6

Zondagse dienst in de lokale kerk van Sognaayili in traditionele kledij; afscheidsfeest.

Dag 7

Klaarmaken voor vertrek; vlucht van Tamale – Accra.

Dag 8

Aankomst op Schiphol.

Voorwaarden

  • De reis gaat door wanneer het minimum aantal deelnemers van 10 is bereikt. Er kunnen maximaal 12 deelnemers mee;

  • De reis is bedoelt voor alleen vrouwen, maar is wel voor vrouwen van alle leeftijden;

  • De reis vindt plaats in het voorjaar van 2022 - datum nog nader te bepalen;

  • De dag wordt gezamenlijk gestart met een ontbijt en afgesloten met een dagsluiting;

  • Naast het programma is er voldoende ruimte voor eigen invulling;

  • De aankomstdag in Tamale zal op dinsdag zijn;

  • Het is een sponsorreis wat inhoud dat je naast de reiskosten een bedrag van €300,- doneert aan het Heart4Women project. Meer infomatie over hoe je het sponsor bedrag bij elkaar kunt sparen lees je hieronder of in onze brochure.


Inbegrepen

- Voorbereidingsdag in Nederland - accomodatie in een gastgezin of guesthouse op basis van 2 persoonskamer (er geldt een toeslag voor een éénpersoonskamer) - full pension - alle transport in Ghana - entreekosten - workshop(s) - drinkwater -

Niet inbegrepen

- vliegticket(s) - het maken van lokale kleding - voorbereidingskosten zoals vaccinaties, verzekeringen en visum -

Sponsorreis

De Women4Women tour is een sponsorreis wat betekent dat je naast de reiskosten nog €300,- meeneemt voor het Heart4Women project in Gurugu. Met deze bijdrage biedt je vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om een vak te leren zoals weven van kente stoffen of het bedrukken van stoffen middels de batik of tie&dye technieken. Na aanmelding krijg je informatie over hoe je dit bedrag bij elkaar kunt sparen d.m.v. fondsenwerving en/ of ludieke sponsoracties. Daarnaast zal hier in de voorbereidingsbijeenkomst ook uitgebreid bij stil gestaan worden.

Meld je hier aan voor de informatiebijeenkomst