Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

A maraaba...

’s Avonds, bij maanlicht, lig je languit op je rug in het gras van de savanne, kijkend omhoog naar een hemel vol sterren. Ontelbaar veel sterren….een aantal sterrenbeelden herken je duidelijk in die donkere, zwarte hemel boven je. Je aandacht glijdt weg van de sterren, even maar...

Je kijkt om je heen wat voor schoons de natuur nog meer te bieden heeft. Dan ineens bemerk je schaduwen! Schaduwen van bomen, struiken en ook die van jezelf. Je bent verbaasd. Waar komen die schaduwen vandaan nu de zon niet meer schijnt? Maar dan zie je dat het de maan is, met zijn heldere schijnsel, die deze schaduwen geeft…Je realiseert je plotseling dat je, je op een unieke plek bevindt; een stukje paradijs op aarde.

Dit is een van de vele natuurverschijnselen die je in het noorden van Ghana kunt ervaren. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte savanne en graslanden. Zodra je Kumasi gepasseerd bent, komt je al snel terecht in het savanne gebied. Nog verder naar het noorden gaat de savanne geleidelijk over in grasland. Deze savanne en graslanden maken het juist zo aantrekkelijk om in het noorden rond te reizen. Zij hebben een eigen karakter en een flora en fauna die in geen enkel ander deel van Ghana te ontdekken is. Naast natuurschoon herbergt het noorden van Ghana verschillende culturen die veel samenhang met elkaar hebben en een heel eigen dementie geven aan dit deel van Ghana.


Excursies

Heart4Ghana biedt verschillende excursies aan. Wanneer je als vrijwilligers of stagiair aan de slag bent bij ons, kun je in het weekend lekker ontspannen door deel te nemen aan verschillende uitstapjes. Voor een overzicht van onze excursies kun je onderstaande flyer downloaden. Je kunt vooraf de excursies boeken via ons boekingsformulier, maar je kunt het ook ter plaatse bij ons boeken.