Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

A maraaba...

’s Avonds, bij maanlicht, lig je languit op je rug in het gras van de savanne, kijkend omhoog naar een hemel vol sterren. Ontelbaar veel sterren….een aantal sterrenbeelden herken je duidelijk in die donkere, zwarte hemel boven je. Je aandacht glijdt weg van de sterren, even maar...

Je kijkt om je heen wat voor schoons de natuur nog meer te bieden heeft. Dan ineens bemerk je schaduwen! Schaduwen van bomen, struiken en ook die van jezelf. Je bent verbaasd. Waar komen die schaduwen vandaan nu de zon niet schijnt? Maar dan zie je dat het de maan is, met zijn heldere schijnsel, die deze schaduwen geeft…Je realiseert je plotseling dat je, je op een unieke plek bevindt; een stukje paradijs op aarde!

Dit is een van de vele natuurverschijnselen die je in het noorden van Ghana kunt ervaren. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte savanne en graslanden. Zodra je Kumasi gepasseerd bent, komt je al snel terecht in het savanne gebied. Nog verder naar het noorden gaat de savanne geleidelijk over in grasland. Deze savanne en graslanden maken het juist zo aantrekkelijk om in het noorden rond te reizen. Zij hebben een eigen karakter en een flora en fauna die in geen enkel ander deel van Ghana te ontdekken is. Naast natuurschoon herbergt het noorden van Ghana verschillende culturen die veel samenhang met elkaar hebben en een heel eigen dementie geven aan dit deel van Ghana.


Women4Women Tour

In het voorjaar van 2022 organiseert Heart4Ghana een reis voor vrouwen met een hart voor vrouwen. De reis heeft als doel om met lokale vrouwen in gesprek te raken, hen te bemoedigen in hun vaak eenzame en moeilijke strijd. Daarnaast ga je verschillende projecten bezoeken en ga je deelnemen aan workshop(s) van verschillende vrouwenprojecten.


Excursies

Gedurende het hele jaar door worden er excursies georganiseerd voor de studenten of vrijwilligers. Je kunt je ter plekke opgeven bij de organisatie in Ghana. Maar je kunt je ook vooraf voor een excursie opgeven. Je kunt kiezen uit dag excursies of tripjes die tot 3 dagen duren. Bij alle excursies wordt gebruik gemaakt van een luxe fourwheeldrive zodat je ook op de meest onbegaanbare plaatsen komen kunt.  

Jongerenreis

binnenkort meer informatie