English

Heart4Ghana                                                                          info@heart4ghana.com    

Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair                                                                                                                                    Bel of Whatsapp     +31 6 31247375

Laat je hart spreken!

Ben jij op zoek naar een organisatie die op kleine schaal duurzaam vrijwilligerswerk biedt? Die tegelijkertijd ook betrouwbaar en verantwoord te werk gaat? Ben jij op zoek naar een organisatie waarbij je geen nummer bent, maar waar een persoonlijke benadering voorop staat en waarbij er veel aandacht is voor je voorbereiding? Stop dan nu met zoeken, je hebt de organisatie gevonden die bij JOU past!

Naast vrijwilligerswerk is het ook mogelijk om op een van onze projecten stage te lopen, deel te nemen aan workshops, het echte Ghana te mee (be)leven met de village experience, deel te nemen aan excursiesof het maken van een culturele reis. Heart4Ghana wil JOU met ons veelzijdige aanbod de Noord Ghanese cultuur laten ervaren en we willen je inspireren om je eigen leven te laten raken en blijvend te laten veranderen door een bezoek te brengen aan dit land.  


Kies Heart4Ghana voor duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk, stage en reizen!

Ervaringen

Juli 2018 zijn Suzanne en Belinda naar Ghana vertorkken om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in een lokale kliniek. Inmiddels zijn zij terug en vertellen zij hier hun verhaal:

Een van onze vrijwilligers als verpleegkundige in Shekhinah Clinic, Gurugu

Nieuws

Buitenlandstage nu ook mogelijk via Heart4Ghana

Heart4Ghana wil zich in de toekomst meer gaan specialiseren in het plaatsen ne begeleiden van studenten die een stageplaats zoeken in het buitenland. Noord-Ghana heeft wat dat betret veel te bieden. Heart4Ghana werkt samen met verschillende overheidsinstellingen zoals de Ghana Health Service (GHS)en Ghana Edication Service (GES), maar ook met Non-Profit organisaties zoals NORSAAC en Basic Care Ghana. Studenten die een MBO, HBO of WO opleiding volgen in de gezondheidszorg, onderwijs of welzijnssector kunnen zich aanmelden voor een stageplaats. Heart4Ghana zorgt voor een gedegen voorbereiding voor vertrek en biedt ter plaatse Nederlandse begeleiding aan de studenten. Korte stages zijn al mogelijk, maar de organisatie raadt een stage van minimaal 10 weken aan. Het kost namelijk tijd om de cultuur en de stageinstelling te leren kennen waardoor de student in het begin niet toekomt aan zijn/haar leerdoelen. Gedurende de week loopt de student mee met de Ghanese professionals en krijgt de nodige begeleiding van hen op de stageplaats. Daarnaast is er regelmatig persoonlijk contact met een Nederlandse medewerker van de organisatie in Ghana. Op deze manier zijn de studenten verzekrd van goede begeleiding en kunnen zij terugvallen op iemand in geval van calamiteiten.

Voor meer informatie over buitenlandstage in Ghana, klik hier voor een gratis brochure.

Reviews


- mei 2019-

Tijdens ons stage in Ghana was Renalda ons vangnet. Ze introduceerde ons in Tamale en liet ons verschillende belangrijke plaatsen zien. Ze toonde ons ook wat we zeker moesten doen en wat we beter niet deden volgens de Ghanese cultuur. We sliepen in een gastgezin maar aten wel één keer per week bij Renalda thuis. Het waren zeer gezellige avonden waar we onze verhalen van de voorafgaande week vertelden. Bedankt Renalda voor de gastvrijheid en alle hulp. Succes met je projecten! - Emma de Cock -


Renalda, bedankt om ons gedurende onze stage te begeleiden in Tamale! Het was zeer fijn om op vrijdagavond steeds welkom te zijn voor een diner en een fijne babbel! Bedankt! - Jonas Peeters -


- April 2019 -

De persoon achter deze stichting heb ik in 2004 ontmoet. Ik heb via haar vrijwilligers werk in ghana verricht. Ze heeft mij toen goed op weg geholpen.
Nu jaren later was ik op zoek naar een meisje uit het weeshuis... dit meisje was in 2004 mijn lievelingskindje en dat meisje heeft altijd nog in mijn hoofd gezeten. De stichting heeft het meisje voor me opgespoord en via de stichting kunnen we haar nu financieel steunen.
Renalda doet goed werk in Ghana. Ik zou zeggen ga zo door. Hopelijk komen er meer mensen die de stichting financieel steunen, zodat er veel meer goede projecten opgezet kunnen worden.
Succes! - Annet Hiemstra -


- maart 2019 -

Ik ken de oprichtster van 8 jaar geleden. Gedurende die jaren hebben we ons contact min of meer behouden. Renalda had het altijd over Afrika, hoe geweldig ze het daar heeft gehad tijdens haar opleiding, de mensen daar draagt zij een warm hart toe. Ze heeft het constante verlangen gehad en uitgesproken terug te willen. Het enthousiasme wanneer ze erover sprak was aanstekelijk en bewonderenswaardig. In 2018 kwam haar droom uit. Ze richtte de stichting Heart4Ghana op en vertrok naar het, voor haar beloofde land. Ik heb grote bewondering voor haar tomeloze doorzettingsvermogen. Ze laat zch niet snel uit het veld saan, ondanks de cultuurverschillen. Ze past zich makkelijk aan en kan goed dingen relativeren. - Joyce Dompig -