Duurzaam   -   Inspirerend   -   Missionair

Laat je hart spreken!

Ben jij op zoek naar een organisatie die op kleine schaal duurzame stageplaatsenbiedt? Die tegelijkertijd ook betrouwbaar en verantwoord te werk gaat? Ben jij op zoek naar een organisatie waar je geen nummer bent, maar waar een persoonlijke benadering voorop staat en waar er veel aandacht is voor je voorbereiding? Stop dan nu met zoeken, je hebt de organisatie gevonden die bij JOU past!

Naast stagebemiddeling is het ook mogelijk om via ons vrijwilligerswerk te doen, deel te nemen aan workshops, het echte Ghana te mee (be)leven met de village experience, deel te nemen aan excursies of het maken van een maatschappelijk verantwoorde reis. Heart4Ghana wil JOU met ons veelzijdige aanbod de Noord Ghanese cultuur laten ervaren en we willen je inspireren om je eigen leven te laten raken en blijvend te laten veranderen door een bezoek te brengen aan dit land.  


Kies Heart4Ghana voor duurzaam en verantwoord vrijwilligerswerk, stage en reizen!

Agenda

Nieuws

Belgische studenten gearriveerd!

Eind juni zijn er twee Belgische studenten van het HLO in Tamale aangekomen om hier hun stage te doen. Na een vierdaagse introductie waarin zij taal- en cultuurlessen kregen, zijn zij naar hun gastgezin vertrokken. De komende 4 weken zullen zij stagelopen in het laboratorium van Tamale Central Hospital. Heart4Ghana begeleidt hen daarbij. Wij wensen hen succes en veel leerplezier!

ANBI Status toegekend

Sinds 2019 heeft Stichting Heart4Ghana de ANBI status toegewezen gekregen. Dit betekent dat alle giften aan onze stichting belastingaftrekbaar zijn. Raadpleeg voor meer informatie de website van de belastingdienst.

Vertrek Belgische water4ghana studenten

Technische studenten vanuit de Belgische stichting Water4Ghana hebben de afgelopen 2 maanden zich ingezet om een waterinstallatie te bouwen waardoor een heel dorp voorzien werd van schoon drinkwater.

Buitenlandstage nu ook mogelijk via Heart4Ghana

Heart4Ghana biedt nu ook stage mogelijkheden aan! In de toekomst wil zij zich hierin gaan specialiseren.

Actie Car4Ghana

Vanaf heden heeft de Stichting een eigen pagina bij GEEF.nl Voor Stiching Heart4Ghana sparen we momenteel voor en auto om onze vrouwenprojecten te kunnen bezoeken.

Reviews


- mei 2019-

Tijdens onze stage in Ghana was Renalda ons vangnet. Ze introduceerde ons in Tamale en liet ons verschillende belangrijke plaatsen zien. Ze toonde ons ook wat we zeker moesten doen en wat we beter niet konden doen volgens de Ghanese cultuur. We sliepen in een gastgezin maar aten wel één keer per week bij Renalda thuis. Het waren zeer gezellige avonden waar we onze verhalen van de voorafgaande week vertelden. Bedankt Renalda voor de gastvrijheid en alle hulp. Succes met je projecten! - Emma de Cock -


Renalda, bedankt om ons gedurende onze stage te begeleiden in Tamale! Het was zeer fijn om op vrijdagavond steeds welkom te zijn voor een diner en een fijne babbel! Bedankt! - Jonas Peeters -


- April 2019 -

De persoon achter deze stichting heb ik in 2004 ontmoet. Ik heb via haar vrijwilligerswerk in Ghana verricht. Ze heeft mij toen goed op weg geholpen.
Nu, jaren later, was ik op zoek naar een meisje uit het weeshuis... dit meisje was in 2004 mijn lievelingskindje en dat meisje heeft altijd nog in mijn hoofd gezeten. De stichting heeft het meisje voor me opgespoord en via de stichting kunnen we haar nu financieel steunen.
Renalda doet goed werk in Ghana. Ik zou zeggen ga zo door. Hopelijk komen er meer mensen die de stichting financieel steunen, zodat er veel meer goede projecten opgezet kunnen worden.
Succes! - Annet Hiemstra -


- maart 2019 -

Ik ken de oprichtster van 8 jaar geleden. Gedurende die jaren hebben we ons contact min of meer behouden. Renalda had het altijd over Afrika, hoe geweldig ze het daar heeft gehad tijdens haar opleiding, de mensen daar draagt zij een warm hart toe. Ze heeft het constante verlangen gehad en uitgesproken terug te willen. Het enthousiasme wanneer ze erover sprak was aanstekelijk en bewonderenswaardig. In 2018 kwam haar droom uit. Ze richtte de stichting Heart4Ghana op en vertrok naar het voor haar beloofde land. Ik heb grote bewondering voor haar tomeloze doorzettingsvermogen. Ze laat zich niet snel uit het veld slaan, ondanks de cultuurverschillen. Ze past zich makkelijk aan en kan goed dingen relativeren. - Joyce Dompig -